HZ Solutions image

Montage vriendelijke kabelclip voor aanhanger en caravan

Nederland kan deze zomer veilig en comfortabel op vakantie. In de afgelopen maanden heeft HZ Solutions een nieuwe kabelclip voor aanhangers en caravans ontwikkeld. Deze voldoet niet alleen aan allerlei strenge, wettelijke verplichtingen rondom verlichting, ze is ook makkelijk in gebruik. De aanhangerspecialist van Nederland: Saris, heeft onlangs de eerste honderdduizend kabelclips in gebruik genomen.

De huidige generatie kabelclips is al langer aan vervanging toe. Ook vanwege de additionele eisen op verlichtingsgebied. Zo is tegenwoordig in de meeste gevallen een (extra)mistachterlicht en een (zij)markeringslicht wettelijk verplicht. De politie controleert hierop. Dit betekent dat de clip ruimte moet bieden aan meer dan één kabel. Een ander nadeel van de meeste kabelclips is dat deze moeilijk zonder gereedschap zijn te gebruiken en vaak tot klein ongemak leidt vanwege de vele, scherpe opstaande kanten.

Om toekomstige claims te voorkomen, heeft HZ Solutions specifieke aandacht geschonken aan de kabelvorm en het gebruiksgemak van de nieuwe kabelclip. Zo is deze nu door de platte inbouwmaten voor de chassis diktes tussen 3 en 4,5mm met de blote hand te bevestigen, zonder kans op letsel en schade. Ideaal, ook voor de minder bedreven gebruiker. Tegelijkertijd is de clip nu te gebruiken voor meerdere kabels van 6mm.

HZ Solutions