HZ Solutions image

Prototyping

Op basis van het eerste concept worden er prototypes geproduceerd en getest, om na te checken of de veer de berekende krachten, die nodig zijn voor de toepassing, nakomt.

Prototyping is veel gevallen het begin van een oplossing. Onze klanten hebben een probleem met bij voorbeeld een klik bevestiging. Of zien mogelijkheden voor verbetering in het huidige product. In zo een geval neemt de klant contact met ons op.

Omdat wij zelf in staat zijn materiaal op de juiste maat te snijden (slitten in vakterm) zijn we in staat snel te starten. Onze draadvonker zorgt ervoor dat we uitslagen op maat kunnen maken. Daarnaast hebben we de beschikking over handpersen. Op deze manier kunnen wij snel aan een oplossing werken.

Na een goedkeur vanuit de klant wordt er dan een nieuw gereedschap ontworpen, of in het meest gunstige geval een gereedschap aangepast. De engineeringafdeling ontwerpt een nieuw gereedschap, dit ontwerp word doorgesproken. Bij een goedkeuring wordt het gereedschap geproduceerd. Afhankelijk van het gereedschap concept kunnen we binnen 8 weken een FOT leveren.