HZ solutions
HZ solutions

Telefoon: +31 (0)13 - 505 15 48

☎ +31 (0)13 - 505 15 48

De creatieve specialist
in
bevestigingssystemen,
veren & draadvormen

HZ solutions

Veren

Technische veren worden overal in gebruikt

In veel alledaagse producten zitten veren verwerkt, vaak niet zichtbaar aan de buitenkant. Dat varieert van een veer in een balpen tot heel veel verschillende veren in auto’s zoals de wielvering en de deuren.

Veren hebben de eigenschap altijd de energie terug te leveren die ontstaan is door uit te trekken of in te drukken. Ook kunnen veren verschillende vormen hebben zoals trekveren, drukveren, bladveren of torsieveren en kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn.

Veren zijn een uitdaging voor productontwerpers

Een veer kan op veel manieren worden toegepast om de beweging van een product te vormen of te versterken. Zo kunnen veren er voor zorgen dat ook met geringe kracht een functie kan worden uitgevoerd, om een schok te dempen, of om iets op zijn plaats te houden als verbinding.

Kan een product verbeterd worden met andere veren?

Veren ontwerp & productie door HZ solutions

Soms heeft een ontwerper een probleem wat niet zo makkelijk met bestaande veren op te lossen is. HZ solutions heeft door de lange en brede ervaring (60 jaar) in het ontwerpen en produceren van veeroplossingen een unieke kennis opgebouwd waardoor vrijwel altijd een oplossing te maken is.

Het kan gaan om een nieuwe situatie bij een nieuw product of voor het re-engineeren van een bestaand product. Vaak weten wij een kostenbesparing te bereiken door een efficiëntere productiewijze of kleine productaanpassingen.

De oplossing zit vaak in het materiaalgebruik of het type veer en de manier waarop de veer in het productieproces verwerkt wordt. Soms adviseren we vanuit een lean aanpak om veerclips te gebruiken als vervanger van bouten, moeren of popnagels. Minder onderdelen en daardoor ook minder handelingen en dus kosten besparend.

Laat HZ solutions meedenken voor uw oplossing

Een afspraak is snel gemaakt (+31 (0) 13 -505 15 48) en door de parate kennis kunnen we vaak snel tot een oplossing komen. Wij beschikken ook over een modern uitgebreid machinepark zodat er snel overgegaan kan worden van prototype naar productie. Wij laten u graag zien dat wij de creatieve specialist in veren, bevestigingssystemen en draadvormen zijn.

Neemt u gerust contact met ons op!

Voor offertes, specifieke informatie en afspraken: sales@hzsolutions.nl