HZ solutions
HZ solutions

Telefoon: +31 (0)13 - 505 15 48

☎ +31 (0)13 - 505 15 48

De creatieve specialist
in
bevestigingssystemen,
veren & draadvormen

HZ solutions

HZ solutions

Alles wat je moet weten over de nieuwste ontwikkelingen bij HZ solutions

Operator Stamperij (Fulltime)

The creative specialist

For fastening systems, springs & wireforms

Geld verdienen met je technisch inzicht en twee rechterhanden?

Jezelf verder ontwikkelen op kosten van de zaak?

Dit is je kans! Voor onze afdeling Automatische Productie in Hilvarenbeek zoeken wij namelijk een leergierige en enthousiaste:

Operator Stamperij (Fulltime)

Handen uit de mouwen

Of je nu net van school bent of al wat jaartjes ervaring hebt als procesoperator, het zou zomaar een kunnen dat jij geknipt bent voor deze baan. Als bezitter van een diploma VMBO Techniek of MBO Werktuigbouwkunde of Mechatronica is techniek immers helemaal jouw ding, en dáár gaat het ons om. CNC-machines programmeren? Stansautomaten bedienen? Jij stroopt er graag  je mouwen voor op. Als je dan ook nog tussendoor producten kunt controleren op kwaliteit en storingen kunt vaststellen en oplossen, laten we je helemaal nooit meer gaan!

 

Veren maken de man of vrouw

Metalen veren, draadproducten en stansdelen maken, die uiteindelijk bewerkt worden in dakkoffers, fietsendragers, lichtspotjes, pennen en gevelsystemen. Op onze productieafdeling gebeurt het. En omdat jij nauwkeurig werkt, stevig in je veiligheidsschoenen staat en wel tegen een beetje stress kun, ben jij de ideale kandidaat voor ons. Na een inwerkperiode laten we je dan ook vol vertrouwen zelfstandig aan de gang gaan. Er zijn altijd collega’s in de buurt die je willen en kunnen helpen, je hoeft het alleen maar even te vragen.

 

Doorgroeien? Graag!

Behalve een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, krijg je bij HZ Solutions alle kansen tot ontwikkeling. Zo laten we je met plezier vaktechnische cursussen volgen of doorgroeien naar een andere functie, als blijkt dat je meer uitdaging aankunt. Je komt te werken in een bedrijf dat al sinds 1953 veren produceert en deze wereldwijd verkoopt, dus aan ambitie en creativiteit geen gebrek hier. Ons team bestaat uit collega’s van 18, 60 en van alles daartussenin. Een gezellig feestje op z’n tijd? Een praatje in de pauze? Het zit allemaal  bij je contract inbegrepen.

 

Meer info over HZ Solutions

HZ Solutions is onderdeel van de Alcomex Groep, Alcomex is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in R&D, productie, distributie en verkoop van een breed scala aan technische veren en deurveerproducten. Alcomex heeft moderne productie- en distributiecentra in Nederland, Tsjechië, Duitsland, Polen, Frankrijk en India. Dankzij een hoog kwaliteits- en servicebewustzijn en een klantgerichte werkwijze neemt Alcomex een toonaangevende positie in op de Europese markt.

 

Enthousiast geworden?

Stuur een mail naar info@hzsolutions.nl en laat ons weten dat jij onze nieuwe collega wilt worden. Wie weet tot snel!

Vacature Machinebankwerker

 

Wie is HZ Solutions b.v.

Sinds haar oprichting in 1953 als “Metaalwarenfabriek Het Zuiden” is HZ Solutions b.v., naast vertrouwd toeleveranciers, specialist in het ontwikkelen van creatieve oplossingen voor klant specifieke bevestigingsvraagstukken. Daarbij draait alles om veren, draadproducten en stansdelen.  HZ Solution b.v.is onderdeel van de Alcomex Groep. Alcomex is een internationaal opererend bedrijf gespecialiseerd in de R&D, productie, distributie en verkoop van een breed scala aan veren, draad- en blad oplossingen.  Zie ook onze website www.hzsolutons.nl

Word jij onze nieuwe gereedschap steller?

Als je na het lezen van deze vacature geïnteresseerd bent geraakt, maak dan snel een vrijblijvende afspraak voor een introductiegesprek en rondleiding.

Profiel:

MBO niveau 3 allround verspaner of gelijkwaardige werk ervaring.

Taken:

 1. Het maken en stellen van productie gereedschappen voor kleine series blad-, draadveren en draadproducten die handmatig geproduceerd worden
 2. Preventief en periodiek onderhoud van de productie gereedschappen
 3. Slijpen van deze gereedschappen
 4. Oplossen van storingen aan de productie gereedschappen
 5. Bereid tot het volgen van gerichte vaktechnische cursussen

Competenties:Machinebankwerker

 1. Niet te verlegen en goed in de omgang met mensen
 2. Technisch inzicht
 3. Interesse voor techniek
 4. Nauwkeurig en zelfstandig kunnen werken
 5. Flexibel inzetbaar
 6. Iemand die met zijn hoofd en handen wil werken
 7. Kennis van verspanende technieken zoals frezen, draaien, slijpen en boren

Wat bieden we:

 1. Een markt conform salaris
 2. Uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
 3. Een prettige werksfeer
 4. Informele omgang
 5. Vrijheid in het maken technische planningskeuzes binnen de gestelde kaders

Uw sollicitatie kunt  u richten aan: pz@hzsolutions.nl of bel met: 013-505 1548

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Bedrijfsinformatie en functie details

We zijn een mix van jong en oud. Je komt te werken in een in een schone nette en veilige  omgeving

HZ Solutions b.v. heeft een afdeling  automatische productie met automatisch aangestuurde machines.

Daarnaast heeft HZ een afdeling klein serie productie voor de kleine series en prototypes die wij zelf ontwikkelen. Deze producten worden met handpersjes gemaakt.

De derde tak van de productie is thuiswerk. Deze  afdeling werkt op dezelfde manier als de afdeling  klein serie, maar is voor de aantallen producten die tussen de automatische productie en de klein serie productie vallen. Bij thuiswerk worden plaatjes van rvs of verenbandstaal aangeleverd. Vervolgens buig  je met behulp van de handpers en het gereedschap een bepaald product op maat. Jouw werkzaamheden bestaan dus voornamelijk uit het afstellen, repareren en aanmaken van deze kleine gereedschappen.

In het begin zal gekeken worden hoe je het een en ander oppakt, aan de hand daarvan wordt een passend opleidingsplan aangeboden. Mocht je zelfs meteen aan de slag kunnen dan ervaar je meteen een zekere mate van vrijheid zoals hieronder zal worden beschreven.

De indeling van je werk bepaal je in overleg met de coördinator thuiswerk. Met hem bepaal je ook waar welke productieserie onder worden gebracht.

HZ Solutions  werkt met een uitgebreide poel van thuiswerkers en instanties. Afgestelde handpersen  worden door jouw op de bedrijfslocatie afgesteld of aangemaakt. Daarna worden ze naar een van de thuiswerkers of thuiswerkinstanties gebracht. Na het geven van een korte instructie  rijdt je weer terug naar HZ. Waar je altijd weer een nieuwe uitdaging te wachten staat!

Kijk ook eens op onze website voor verdere informatie: www.hzsolutions.nl

Hadden ze maar HZ veren gebruikt!

Helaas voor de betreffende schaatsers zijn deze trekveren niet door HZ geleverd. Dan hadden ze hun plak waarschijnlijk wel in ontvangst kunnen nemen.

“De Nederlandse hoop op prolongatie van de olympsiche titel van 2014 vervloog in de halve finales, daarin bleek Noorwegen te sterk. Jan Blokhuijsen kampte met materiaalpech, de veer van zijn schaats brak al bij de start af.” (bron: www.nos.nl) Bekijk hier het originele bericht.

Breng uw ideeën mee naar de ESEF!

Kom naar de ESEF van 15 t/m 18 maart in de Jaarbeurs Utrecht. En bespreek uw ideeën in onze stand: Hal 02.GO22. U kunt ons niet missen, want onze beursstand is dit jaar nog opvallender, nog roder en nog creatiever dan de vorige keer. En toen al vielen we bij velen in de smaak…

HZ solutions ESEF 2016 Jaarbeurs Utrecht

De ESEF is de grootste en meest belangrijke vakbeurs op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Het is de ontmoetingsplek voor de maakindustrie. Op zo’n platform mag HZ solutions vanzelfsprekend niet ontbreken. Deze keer tonen wij u onze meest recente productinnovaties in bevestigingssystemen, veren en draadvormen.

Maar de ESEF is toch vooral de ideale gelegenheid om bij te praten of kennis met u te maken. Daarom draait bij HZ solutions deze keer alles om “een goed gesprek”. Het onderwerp bepaalt u, net als het tijdstip. Dat kan gaan over het realiseren van concrete verbeteringen aan terugkerende verbindingen of over gloednieuwe gedachten voor bevestigingssystemen, etc. Kom langs en breng vooral uw ideeën mee naar onze stand. En wilt u er zeker van zijn dat wij ruim de tijd voor u hebben, maak dan van tevoren een afspraak met ons.

We zien uit naar uw komst en vooral ook: naar uw ideeën, suggesties en plannen!

UPDATE COVID-19

March 24, 2020

Geachte HZ Solutions relatie,

Velen van u hebben ons vragen gesteld over de continuïteit van onze activiteiten tijdens de Covid-19-epidemie.
We zijn verheugd te bevestigen dat we operationeel blijven en klaar staan ​​om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.

Bij al onze vestigingen hebben we gezondheids- en hygiënemaatregelen genomen in overeenstemming met – en verder reikend dan – de huidige voorschriften en richtlijnen. We doen ons best om hetzelfde serviceniveau te bieden als voor de pandemie en om mogelijke vertragingen te voorkomen. Daartoe werken we nauw samen met onze leveranciers.

Uw HZ Solutions contactpersonen zijn beschikbaar via e-mail en telefoon. Wij staan ​​allemaal voor u klaar om bij vragen u te woord te staan of om contact met u op te nemen. Fysieke bijeenkomsten worden zoveel mogelijk beperkt.

Er zijn onlangs door velen de broodnodige preventieve gezondheidsmaatregelen genomen met betrekking tot de Covid-19-epidemie. Onze gedachten gaan uit naar onze klanten, partners en alle bedrijven in de industriële sector in deze ongekend moeilijke tijd.

We hopen dat uw families, dierbaren en collega’s deze epidemie ongedeerd zullen doorstaan ​​en we wensen alle mensen die al gezondheidsproblemen hebben een spoedig herstel.

 

HZ Solutions

HZ solutions is onderdeel geworden van de Alcomex Groep

Op 25 april 2018 heeft er een belangrijke overdracht plaatsgevonden. De aandelen van HZ solutions B.V. zijn overgedragen aan Alcomex Holding B.V.. De heren drs. Conrad Hietink en drs. Jelle van Vliet zijn statutair directeuren geworden van HZ solutions B.V. De aandeelhouders van Alcomex Holding zijn de heer Hietink, de heer Van Vliet en Nordian Capital.

Dat er een overdracht zou gaan plaatsvinden in de komende jaren lag min of meer voor de hand, omdat er geen opvolger is binnen mijn familie en ik, na 18 jaar uitbouwen van HZ solutions tot wat het nu is, de verantwoordelijkheid graag overdraag voor een verdere expansie en internationalisering.

Het is mijn voorkeur geweest het bedrijf over te laten nemen door een internationaal opererend verenbedrijf dat complementair is aan HZ solutions, waardoor er een sterke combinatie ontstaat met meerwaarde en zekerheid voor medewerkers, klanten en leveranciers. De combinatie van Alcomex en HZ solutions is sterk omdat beide bedrijven elkaar zeer goed aanvullen met betrekking tot productiekennis en de product markt combinaties waarin zij actief zijn.

HZ solutions zal, als volledig zelfstandige onderneming binnen de Alcomex groep, een mooie toekomst tegemoet gaan, met instandhouding van organisatie, locatie en naam.

De heren Conrad Hietink en Jelle van Vliet ken ik nu enige tijd en ik ben ervan overtuigd dat zij aan HZ solutions op een goede wijze leiding zullen geven met respect voor alle relaties en alles wat tot heden is gerealiseerd. Zelf blijf ik nog tot november van dit jaar als adviseur van het management en de directie, Conrad en Jelle, betrokken bij HZ solutions om zo de overdracht goed en degelijk te laten verlopen en een goede basis te leggen om HZ solutions verder uit te bouwen.

Hoewel dit voor mij geen afscheidsbrief is wil ik wel een woord van dank uitspreken naar iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van HZ solutions.

Vanzelfsprekend wil ik niet onvermeld laten dat HZ solutions is opgebouwd dankzij de inzet en hulp van medewerkers, klanten, leveranciers en overige zakenrelaties. Daarbij wil ik de ingrijpende verbouwing van vorig jaar speciaal noemen, waar de medewerkers van HZ solutions zich van hun beste kant hebben laten zien.

Ik wil nogmaals iedereen hartelijk bedanken voor die betrokkenheid.
Vanzelfsprekend wens ik Conrad en Jelle heel veel succes toe bij hun nieuwe uitdaging en zal hen hierbij van harte ondersteunen. Meer informatie over Alcomex is te vinden op www.alcomex.nl.

Ruud Wiskerke

ESEF 2016 succesvol verlopen

Dankzij de vele bezoekers op onze stand is de ESEF zeer succesvol verlopen

Hier onder een kleine sfeer impressie.

Mocht u de Esef gemist hebben en toch graag kennis met ons maken, aarzel niet om ons te bellen voor een afspraak!

Vernieuwing

In deze van H tot Z leest u over een aantal nieuwe ontwikkelingen die ons de afgelopen maanden hebben geprikkeld. Zoals een bekend Rotterdams gebouw met een gevel-bevestiging die nodig aan vernieuwing toe was.

Een vernieuwd regeringsbeleid zonder studiefinanciering dat vele jongeren dwingt weer te gaan kiezen voor een vakopleiding in plaats van voor een studie zonder kans op werk. Dat biedt de industrie weer kansen op een jonge aanwas van vakmensen in opleiding.

Wij hebben onze personeelswerving daar op afgestemd en dat biedt ons nieuwe kansen en mogelijkheden binnen onze productie. Daardoor kunnen we weer versneld nieuwe technieken in voeren en wordt produceren weer hip voor de jongeren. Vernieuwing biedt kansen en uitdagingen waar we graag aan werken, samen met en voor u.

Neemt u gerust contact met ons op!

Voor offertes, specifieke informatie en afspraken: sales@hzsolutions.nl