HZ solutions
HZ solutions

Telefoon: +31 (0)13 - 505 15 48

☎ +31 (0)13 - 505 15 48

De creatieve specialist
in
bevestigingssystemen,
veren & draadvormen

HZ solutions

oppervlaktebehandelingen

oppervlaktebehandeling

Door met de klant te bespreken in welke omgeving de veer werkzaam is, kan bepaald worden of de veer nog een extra behandeling nodig heeft. Het kan gebeuren dat de werkomgeving de veer zo aantast, dat bepaalde materialen langzaam aan oplossen.

Een andere keuze als een duur materiaal, is gebruik te maken van  oppervlaktebehandelingen die de veer helpen de werkomgeving te doorstaan en niet op te lossen. De meest voorkomende oppervlaktebehandelingen: galvaniseren, fosfateren, vernikkelen, verchromen, poedercoaten, vertinnen en verzilveren / vergulden. Al deze oppervlaktebehandelingen geven de veer andere eigenschappen. Dit heeft dus invloed op de werking van de veer. Mogelijke invloeden: het verlengen van de levensduur zonder de mechanische eigenschappen aan te passen.

Ons aanbod oppervlaktebehandelingen

Oppervlaktebehandelingen
Vertinnen zwarten
vergulden anodiseren
verzilveren overige behandeling in samenwerking met onze partners

Waterstofbrosheid

Oppervlaktebehandelingen inzetten is niet geheel zonder risico´s. Dit risico vormt zich als de behandeling niet juist wordt uitgevoerd. Wat zich dan voor doet heet: “waterstofverbrossing”. Dit gebeurd als waterstof kan evolueren op het oppervlak van het materiaal. Deze waterstofbrosheid zorgt ervoor staal sneller breekt bij kleinere krachten. Dit gebeurd ook als het materiaal een normale duurzaamheid heeft tijdens normale levensduurtests. Hoe ontstaat waterstofbrosheid? Dit ontstaat als het materiaal wordt blootgesteld aan niet-geoxideerde zuren of kathodische reinigingsmiddelen en coatings.

Als er sprake van een lagere treksterkte en hardheid is, neemt het risico op bros af. Met een treksterkte <1000 N / mm² treedt in het algemeen geen brosheid op. Dit geldt ook voor hardheden tot <30 Vickers. Door een warmtebehandeling extra uit te voeren kan de meeste waterstof verwijderd worden.

Neemt u gerust contact met ons op!

Voor offertes, specifieke informatie en afspraken: sales@hzsolutions.nl