HZ solutions
HZ solutions

Telefoon: +31 (0)13 - 505 15 48

☎ +31 (0)13 - 505 15 48

De creatieve specialist
in
bevestigingssystemen,
veren & draadvormen

HZ solutions

HZ solutions

Alles wat je moet weten over de nieuwste ontwikkelingen bij HZ solutions

Hadden ze maar HZ veren gebruikt!

Helaas voor de betreffende schaatsers zijn deze trekveren niet door HZ geleverd. Dan hadden ze hun plak waarschijnlijk wel in ontvangst kunnen nemen.

“De Nederlandse hoop op prolongatie van de olympsiche titel van 2014 vervloog in de halve finales, daarin bleek Noorwegen te sterk. Jan Blokhuijsen kampte met materiaalpech, de veer van zijn schaats brak al bij de start af.” (bron: www.nos.nl) Bekijk hier het originele bericht.

Breng uw ideeën mee naar de ESEF!

Kom naar de ESEF van 15 t/m 18 maart in de Jaarbeurs Utrecht. En bespreek uw ideeën in onze stand: Hal 02.GO22. U kunt ons niet missen, want onze beursstand is dit jaar nog opvallender, nog roder en nog creatiever dan de vorige keer. En toen al vielen we bij velen in de smaak…

HZ solutions ESEF 2016 Jaarbeurs Utrecht

De ESEF is de grootste en meest belangrijke vakbeurs op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Het is de ontmoetingsplek voor de maakindustrie. Op zo’n platform mag HZ solutions vanzelfsprekend niet ontbreken. Deze keer tonen wij u onze meest recente productinnovaties in bevestigingssystemen, veren en draadvormen.

Maar de ESEF is toch vooral de ideale gelegenheid om bij te praten of kennis met u te maken. Daarom draait bij HZ solutions deze keer alles om “een goed gesprek”. Het onderwerp bepaalt u, net als het tijdstip. Dat kan gaan over het realiseren van concrete verbeteringen aan terugkerende verbindingen of over gloednieuwe gedachten voor bevestigingssystemen, etc. Kom langs en breng vooral uw ideeën mee naar onze stand. En wilt u er zeker van zijn dat wij ruim de tijd voor u hebben, maak dan van tevoren een afspraak met ons.

We zien uit naar uw komst en vooral ook: naar uw ideeën, suggesties en plannen!

Nieuw bloed: Ennio!

Jonge vakmensen, wie zoekt ze niet? Wij zeker. In onze dagelijkse zoektocht naar het ontwikkelen van nieuwe producten, een betere efficiency, kortere productieprocessen, etc. spelen jonge mensen – met frisse ideeën – een belangrijke rol. Daarom nemen wij hen serieus.

Ennio Meeusen

Toen wij begin 2015 Ennio Meeusen als uitzendkracht van een uitzendbureau voor jongeren inhuurden, confronteerden wij hem al gauw met onze techniek. We waren benieuwd wat hij van onze specifieke processen vond en van onze innovatiekracht. Na een maand programmeerde hij zijn eerste product en raakte hij gefascineerd door de innovatiekracht van ons bedrijf. Nu volgt hij bij – en via – ons een BBL-opleiding tot Service-technicus Mechatronica.

Wat ons betreft ligt zijn toekomst bij HZ solutions; blij als we zijn met hem en met het feit dat we op deze manier verjonging in huis hebben gehaald. Blijft het bij Ennio? Nee, de volgende is reeds in opleiding en op 1 oktober start zelfs een derde “Young professional” bij ons. Hij wordt bij ons opgeleid tot gereedschapmaker. Door deze werkwijze slagen wij erin gemotiveerde jongeren met een algemene opleiding, perspectief te bieden in onze specifieke technische branche.

Gevel Weena zit weer vast!

Eind vorig jaar benaderde glas- en aluminiumspecialist Boeters Alubo ons met de vraag of wij voor het Weena-kantoor in Rotterdam een vervangende bevestiging konden ontwikkelen voor de aluminiumprofielen van de gevel.

Deze waren ooit met plastic clipjes vastgezet. Een weinig gelukkige keuze, bleek eind vorig jaar tijdens de demontage: de clipjes braken een voor een af. Dit voorjaar hebben we een nieuw prototype ontwikkeld en een nieuwe montagemethode.

Weena gevel

Beide vielen niet alleen in de smaak, maar ook ruim binnen het budget en werden snel geaccordeerd. Vervolgens hebben we 40.000 van deze clipjes geproduceerd en zijn de bestaande profielen in no-time teruggemonteerd. Bij renovatie zie je wel vaker dat oude verbindingen niet meer te traceren zijn en dus moeten worden aangepast of vernieuwd. U kunt dan altijd bij ons terecht!

ESEF 2016 succesvol verlopen

Dankzij de vele bezoekers op onze stand is de ESEF zeer succesvol verlopen

Hier onder een kleine sfeer impressie.

Mocht u de Esef gemist hebben en toch graag kennis met ons maken, aarzel niet om ons te bellen voor een afspraak!

Vernieuwing

In deze van H tot Z leest u over een aantal nieuwe ontwikkelingen die ons de afgelopen maanden hebben geprikkeld. Zoals een bekend Rotterdams gebouw met een gevel-bevestiging die nodig aan vernieuwing toe was.

Een vernieuwd regeringsbeleid zonder studiefinanciering dat vele jongeren dwingt weer te gaan kiezen voor een vakopleiding in plaats van voor een studie zonder kans op werk. Dat biedt de industrie weer kansen op een jonge aanwas van vakmensen in opleiding.

Ruud Wiskerke

Wij hebben onze personeelswerving daar op afgestemd en dat biedt ons nieuwe kansen en mogelijkheden binnen onze productie. Daardoor kunnen we weer versneld nieuwe technieken in voeren en wordt produceren weer hip voor de jongeren. Vernieuwing biedt kansen en uitdagingen waar we graag aan werken, samen met en voor u.

Van 3 weken naar 1 week

Hoe realiseer je kortere doorlooptijden? Door onder andere processen nog scherper te automatiseren. Met de UR 10 maken we sindskort meer onbemande uren en kunnen we bijvoorbeeld ’s avonds en ’s nachts doordraaien, en – indien nodig – zelfs in het weekend.

Daarmee brengen we doorlooptijden van drie weken terug tot slechts een week! De UR10 is een grote industriële robot; ontworpen voor omvangrijke taken waar precisie, betrouwbaarheid en veilig samenwerken met de mens, cruciaal zijn.

UR-10 industriele robot

De robot automatiseert processen en taken met een draaglast tot 10 kg en is perfect geschikt voor zwaardere collaboratieve processen, zoals: verpakking, assemblage en pick & place. Ook verzorgt ze nabewerkingen, die voorheen handmatig werden uitgevoerd. Leuke bijkomstigheid van deze nieuwe robot bij HZ solutions: ze is sinds medio augustus het favoriete speeltje van al onze medewerkers!

2e plaats tijdens Business Regatta 2015

Op vrijdag 12 juni vond voor de 13e keer de Business Regatta plaats. Dit fantastische zeilevenement op het Haringvliet, trok ook deze editie veel belangstelling. Ook HZ solutions trok met een eigen zeilschip ten strijde. Op een haar na, miste de bemanning de eerste plaats. Maar met een verdienstelijke tweede plek – en een trofee – trok de bemanning tevreden huiswaarts.

Business Regatta 2015

Niet in de laatste plaats omdat zij op deze manier twee goede doelen hadden gesteund. De opbrengst van het evenement werd namelijk gedoneerd aan “Stichting Sailing Kids” en “Kinderboerderij De Kerkestee“. Wilt u volgend jaar meezeilen met de boot van HZ solutions? Meldt u nu al aan en maak in 2016 deel uit van onze bemanning! Het aantal plaatsen is beperkt.

Neemt u gerust contact met ons op!

Voor offertes, specifieke informatie en afspraken: sales@hzsolutions.nl